Translate

6 Haziran 2012 Çarşamba

o kadar da çok takmamak ideolojisi

bak şimdi "o kadar da çok takmamak" diye bir şey var hayatta. bu çoğunuzun başaramadığı bir şey. hayır neden başaramadığınızı da anlamak öylesine güç ki. neden aslında yarın ölecek olduğundan haberin yok? neden bir gün her şeyi bırakıp gideceğinden haberin yok? neden aslında hiçbir şey ifade etmeyen şeyler için kendini bu kadar fazla yıpratıyorsun ki sen? bu hırs nereden geliyor kıvanç bey oğlum?.. sineğin osurmasını bile kendine dert ediyorsun. yav allah aşına şöyle bir arkana yaslanıp kendine baksana. nedir? derdin bu sefer aşk mı? okul mu, iş mi, para mı seni bu kadar dertli yapan? açık bir şekilde söyliyim sana "bu hayatta hiçbir şey" önemli değil baba!. hakikaten önemli değil. bugün üzüntülü hissettiğinde ertesi gün bir şey çıkıp seni mutlu etmiyor mu? ya da bugün mutsuzken yarın üzüntülü bir gün geçirme ihtimalin yok mu? senin hayat dediğin şey bir an baba bir "an". değer verdiğin her şeyin bir gün bir hiç olacak olmasını düşünmüyorsun hiç. aklın yetmediği için değil, zehir gibisin. sorun şurada ki düşünmek istemiyorsun. bu düşünce seni delicesine korkutuyor. olacaklardan haberdarsın ama değilmiş gibi davranmak en iyi yaptığın iş. bunun için "hırs" dolusun. yarın her şeyi kaybedeceğini bilsen ama o hırstan eser kalmaz. nasıl olur biliyor musun; şöyle bir rahatlık gelir, oturursun koltuğuna. ne cebindeki parayı düşünürsün ne banuyu, eceyi düşünürsün ne de kafana takılan her neyse..

kılık kıyafetine dikkat et, dış görünüşüne önem ver. işine okuluna dikkat et. hayatının aşkını aramaya da devam et. hayattan alabileceğin maksimum keyfi almaya çalış. ama bunları yaparken bunların aslında gerçekte hiçbir şey ifade etmediğini bil baba. eğer bilirsen "gerçek" keyfi alırsın. yoksa sonsuza kadar bunlar devam edecek sanıyorsan zaten y.rağa yan basmışsın patoz olmuşsun. geçmiş olsun.

Boşver yani. anladın mı? siktir et...takıl. kota doldur. ne akıl verdim. artık çok güzel bi hayatın var. ben de rahatım. metrobüste de tacize uğramıyosun artık. ulan toplum öyle bir hal aldı ki erkekler bile metrobüste taciz edildiğine inanıyo. yuh be. hayır tamam hakikaten barzolar var. yani söylendiğine göre var. onlara zaten laf etmeye bile değmez de ben "aslında cama bakıyor olan er kişinin hatun takımı tarafından 'tacize uğruyoruuuuummmmm!!!!!!' çığlıklarına maruz kalması"na ayar oluyorum. bunlar toplumumuzda çok var. ve azıcık akıl çalıştırma sonucunda saçma olduğu anlaşılıp hallolacak işer. ama toplumumuz bu azıcık akıl çalıştırma işinden pek bir biihaber. neyse ya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder